17 Ocak 2015 Cumartesi

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Günlerdir canımın çektiği ama yapmaya fırsatımın olmadığı,  burnumda o nefis kokusu tüten keki, sonunda yaptım:)

Haftasonu olmasının verdiği mutluluk ile sabah uyandım. Aklıma koydum, bu sabah o mis koku eşliğinde kahvaltımı yapacağım!  Üstüne de keyif çayı ve keki ...

Gerekli malzemeleri çıkarırken bir yandan da nette birkaç önerilen tarife de baktım.  Ama çok ilgimi çeken de olmadı. Edinin göz kararı en iyisidir diyerek yapmaya karar verdim.
Tarif in en güzel yanı yağsız olması.
Evde biraz beyaz un biraz da kepekli un vardı.  2 bardak kadar un kullandım.  Yarım bardağını kepekli un, 1 buçuk bardak da beyaz un.
4 yumurta
2 adet havuç; rondodan geçirilmiş hali 1 su bardağı kadardı
1 su bardağına yakın ceviz
1 bardak şeker.
2 çay kaşığı tarçın
kabartma tozu


Keke yağ ilave etmediğim için kalıba yağlı kağıt koydum. Çok koyu bir kek hamuru olmadı.  Çok mu sıvı oldu diye endişe etmiştim.  Ancak sonuç harika oldu, yumuşacık ve oldukça hafif bir kek oldu. Çayın yanında daha soğumadan afiyetle yedim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder